Vissza

Január 11-ig biztosan marad a digitális tanrend a középiskolákban



Dr. Maruzsa Zoltán sajtótájékoztatóján számolt be a közoktatás várható folytatásáról januártól. Január 11-ig biztosan marad a digitális tanrend a középiskolákban, január elején ingyenes tesztelés lesz a tanároknak.

 koronavírus, digitális munkarend

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár 2020. december 16-i sajtótájékoztatóján ismertette, hogy 2021. január 4-e után a téli szünetet követően az általános iskolákban folytatódik a jelenléti oktatás, míg a középiskolákban – a jelenleg érvényes veszélyhelyzeti rendelkezések és azok hatálya értelmében – január 11-étől várható újra jelenléti oktatás. Ez azt jelenti, hogy a 2021-es naptári év első hete mindenképpen digitális oktatással kezdődik, ezt követően a járványügyi intézkedések függvényében születik döntés. Az iskolákban továbbra is mérni kell a belépők testhőmérsékletét.

Bejelentette továbbá, hogy január 2-én és 3-án a pedagógusoknak ingyenes és önkéntes gyorstesztelésre lesz lehetősége a mentőszolgálat kijelölt tesztelési pontjain, amelyet egy előregisztráció előz majd meg, a pedagógusok célzott tesztelése pedig jövőre is folytatódik. Tájékoztatóján kitért a szeptember 1. óta eszközölt járványvédelmi intézkedésekre, az e-mailen bejelentett járványügyi eseményekre, és az azok alapján meghozott járványügyi döntésekre, rendkívüli digitális oktatást elrendelő határozatokra.

2020-12-16 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>