Vissza

Frissült a GYIK a központi írásbeli vizsgák február 5-ei pótnapjával kapcsolatban



Frissült a GYIK a központi írásbeli vizsgák február 5-ei pótnapjával kapcsolatban az Oktatási Hivatal honlapján. Így már több mint egy hét van a központi írásbeli felvételi vizsga és annak pótnapja között.

 középiskolai felvételi

A központi írásbeli vizsgák 2021. február 5-ei pótnapjával kapcsolatban az Oktatási Hivatal Gyakran ismételt kérdések rovatot működtet honlapján (https://www.oktatas.hu), amelyet nemrég frissített.


A gyakran ismételt kérdések közül például olyanokra kaphatnak választ az érdeklődők, hogy az összes vizsganap feladatlapjait elektronikus úton kapják-e meg a vizsgaszervező intézmények, vagy csak a 2021. február 5-ei pótnap feladatsorait, illetőleg, hogy amennyiben a koronavírus-fertőzés miatt járványügyi elkülönítés, járványügyi megfigyelés vagy hatósági házi karantén elrendelésére került sor, részt vehet-e tanuló a központi írásbeli vizsgán. Utóbbira a válasz nem, ugyanis akit járványügyi elkülönítés, járványügyi megfigyelés vagy hatósági házi karantén alá helyeztek, nem hagyhatja el a számára meghatározott tartózkodási helyet, azaz a vizsgán nem vehet részt.


A kérdések között szerepel még többek között, hogy mi a teendő, ha a koronavírus-fertőzés miatt a tanuló nem tudott részt venni sem a 2021. január 23-ai vizsganapon, sem pedig a 2021. január 28-ai pótnapon, illetőleg hogy milyen tartalmú és formátumú igazolás fogadható el.

 

2021-01-04 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>