Vissza

Kerettanterv-tervezet a karate 7-10. évfolyamon történő oktatására



A kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) EMMI-rendelet módosításáról szóló előterjesztést, amely a karaténak a 7-10. évfolyam számára történő oktatását tenné lehetővé. A tervezet 2017. február 20-ig véleményezhető.

 

A kormany.hu oldalon megjelent a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) EMMI- rendelet módosításáról szóló előterjesztést, amely a karaténak a 7-10. évfolyam számára történő oktatását tenné lehetővé. A tervezet 2017. február 20-ig véleményezhető.

 

A tervezet értelmében a mindennapos testnevelés két óráját a lovaskultúra és a labdarúgás mellett a Karate kerettanterv ismeretanyaga is kiválthatná ezeken az évfolyamokon az általános iskolákban, a gimnáziumokban, a szakiskolákban, a szakközépiskolákban és a szakgimnáziumokban is.

 

A tervezet szerint a karate egy olyan mozgáskultúra és életfelfogás, amely tanult kreált mozgásformák megtanításán keresztül alkalmas az élet és egészség megőrzésére, megvédelmezésére és a kompetitív gyakorlatozásra.

2017-02-14 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>