Vissza

Második pótnap a központi felvételi írásbeli vizsgára



A veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú központi felvételi vizsga letételére második pótnapot is kell biztosítani február 5-én.

 középiskolai felvételi

Azon vizsgázóknak, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek vagy hatósági karantén miatt nem tudtak részt venni a vizsgán, a veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú iskolákba történő felvételi eljárás szabályairól szóló 16/2020. (XII. 04.) EMMI-határozat értelmében a középfokú iskolákba történő központi felvételi eljárás keretében a központi írásbeli vizsga letételére az intézménynek második pótnapot is kell biztosítani 2021. február 5-én 14:00 órakor. A második pótnapra vonatkozó kérelmet január 29-én 16:00 óráig kellett benyújtani.

Január 23-án zajlottak le a központi középfokú felvételi vizsgák a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a kilencedik évfolyamra, valamint a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Azok, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni, első alkalommal a pótló központi írásbeli felvételi vizsgákat január 28-án 14.00 órakor tudták megírni.

2021-02-04 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>