Vissza

A fenntartói jog átadása



Február 26-ig lehet kezdeményezni egy másik szakképző intézmény alapítójánál a szakképző intézmény fenntartói jogának következő tanévtől történő átadását.

 szakképzés

Szakképző intézmény esetén az alapító az intézkedés tervezett végrehajtása éve február hónapjának utolsó munkanapjáig kezdeményezheti egy másik szakképző intézmény alapítójánál a szakképző intézmény fenntartói jogának következő tanévtől történő átadását. Ez a 2020/2021-es tanévben február 26-ra (péntekre) esik, ugyanis 27-e szombat, 28-a pedig vasárnap.


A nemzetiségi nevelés-oktatásban részt vevő szakképző intézmény fenntartói jogának átadása, megszüntetése és átszervezése esetén az érintett települési nemzetiségi önkormányzat, ennek hiányában az érintett országos nemzetiségi önkormányzat véleményét ki kell kérni. A fenntartó tanítási évben, továbbá – a július-augusztus hónapok kivételével – nevelési évben fenntartói jogát nem adhatja át. A fenntartó legkésőbb az intézkedés tervezett végrehajtása éve májusának utolsó munkanapjáig hozhat döntést a nevelési-oktatási intézmény fenntartói jogának átadásával kapcsolatban.

2021-02-23 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>