Vissza

„ZsetON” címmel pénzügyi versenyt hirdetett a PM a középiskolásoknak



"ZsetON" címmel pénzügyi versenyt hirdetett a PM a középiskolásoknak.

 

A versenyen két korosztály – középiskolások és egyetemisták – mérhetik össze pénzügyi tudásukat, amelyet „ZsetON” címmel hirdetett meg a Pénzügyminisztérium a Diákhitel Központ Zrt., a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a Magyar Államkincstár támogatásával a középiskolásoknak.


A https://www.okosanapenzzel.hu/ oldalon található regisztrációt követően középiskolások és egyetemisták is próbára tehetik pénzügyi tudásukat, azonban lehetőség van a teszt regisztráció nélküli kitöltésére is. A diákok a gyakorlás során a verseny 200 kérdésből álló feladatbankjából véletlenszerűen kapnak 16 kérdést. A verseny első három helyezettje értékes jutalmat nyerhet, például laptopot, tabletet vagy mobiltelefont. A középiskolások versenyében pedig a 150 legjobban teljesítő diák bejut a 2021. március 26-i középdöntőbe.


A honlapon elérhető a „ZsetOn beosztó zsebpénzkalkulátor” is, amely segítséget nyújthat a fiataloknak, hogy naprakészen tartsák nyilván és kalkulálják bevételeiket és kiadásaikat.

2021-03-03 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>