Vissza

Április 19-ig még biztosan marad a digitális munkarend



A jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint április 19-ig lesz digitális munkarend az iskolákban ápr. 7. helyett.

 koronavírus, digitális munkarend

Az 1-8. évfolyamos tanulókra eredetileg március 8-tól április 7-ig, tehát a tavaszi szünet végéig vonatkozó digitális oktatás április 19-ig biztosan kitolódik – a köznevelési intézményekben és a szakképző intézményekben rendes oktatásra történő visszatérésről és óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésről szóló 145/2021. (III. 27.) kormányrendelet értelmében.

A jogszabály április 19-én hatályba lépő 1. §-a szerint ugyanis a köznevelési intézmények - az óvoda kivételével – és a szakképző intézmények már rendes munkarendben működnek. Ez azt jelenti, hogy jelen állás szerint a november óta otthon tanuló középiskolások is visszatérnek az iskolákba. Ugyanekkortól az óvodákban a 2021. március 8-ával elrendelt rendkívüli szünet is megszüntetésre kerül.

A köznevelési és szakképző intézmények működése kapcsán a kormányzati intézkedések végrehajtásáról a köznevelésért, illetve a szakképzésért felelős miniszter határozatban rendelkezik. Ennek megfelelően megjelent a 20/2021. (IV. 01.) EMMI-határozat a 17/2021. (III. 05.) EMMI-határozat módosításáról, amely az Oktatási Hivatal (https://www.oktatas.hu) oldalán olvasható.

2021-04-06 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>