Vissza

Kormányrendelet az iskolákba történő visszatérésről



A tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg a köznevelési intézményekben, a szakképző intézményekben, valamint a felnőttképzésben a rendes oktatásra történő visszatérésről és az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetéséről szóló 177/2021. (IV. 15.) kormányrendelet.

 

A 2021. április 15-i Magyar Közlönyben jelent meg a köznevelési intézményekben, a szakképző intézményekben, valamint a felnőttképzésben a rendes oktatásra történő visszatérésről és az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetéséről szóló 177/2021. (IV. 15.) kormányrendelet. Eszerint az általános iskolák 5–8. évfolyamai (felső tagozat), a középiskolák, valamint a szakképző intézmények 2021. május 9. napjáig tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek.

2021. május 10. napjától minden iskola valamennyi évfolyamán megszüntetésre kerül a tantermen kívüli, digitális munkarend és valamennyi évfolyam rendes munkarendben működik. A köznevelési intézmények, illetve a szakképző intézmények működése kapcsán a kormányzati intézkedések végrehajtásáról a köznevelésért, illetve a szakképzésért felelős miniszter határozatban rendelkezik. A felnőttképzésben 2021. április 19-től megengedett a kontaktórás formában szervezett oktatás, képzés.

2021-04-16 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>