Vissza

Szeptember 1-jétől indulnak az 1-es típusú diabétesszel élő óvodások és iskolások ellátását támogató pedagógustovábbképzések



Szeptember 1-jétől indulnak az 1-es típusú diabétesszel élő óvodások és iskolások ellátását támogató pedagógustovábbképzések.

 

2021. szeptember 1-jétől az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek és tanulók esetében az óvodának, valamint az iskola 1–8. évfolyamán az érintett intézménynek kell gondoskodnia a napközbeni alapvető speciális ellátásról, azaz a vércukorszint szükség szerinti méréséről, valamint orvosi előírás és a szülővel történt egyeztetést követően az inzulin beadásáról.

Ennek érdekében szakmai továbbképzésekre kerül sor az érintett pedagógusok vagy legalább érettségi végzettséggel rendelkező, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatott személyek részére. A szakmai továbbképzés egy elméleti és egy gyakorlati modulból áll, amelynek során a résztvevők elméleti áttekintést kapnak a diabéteszről, a dietetikáról, illetve a gyakorlati képzés során megismerkednek a kapcsolódó használati eszközökkel, valamint azok helyes, biztonságos alkalmazásával.

A továbbképzéseket az Oktatási Hivatal (OH) szervezi, jelentkezni az OH pedagógiai oktatási központjainál (POK) lehet. Az elméleti és gyakorlati modul együttes elvégzését követően az Oktatási Hivatal a képzésről igazolást állít ki. További információk a https://www.oktatas.hu/ oldalon.

2021-08-26 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>