Vissza

Január 22-én lesznek a központi felvételik



Szombaton lesznek a központi középfokú felvételik.

 


2022. január 22-én (szombaton) 10:00 órakor tartják a központi írásbeli felvételi vizsgákat a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra jelentkezők esetén. Ugyanezen a napon felvételiznek a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők az érintett intézményekben. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása értelmében a 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 58.000, a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelire 9000, a 8 évfolyamosra több mint 5600 tanuló jelentkezett.

A középfokú felvételiket – ahogy 2021-ben is – az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával szervezik. A vizsgázók között legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani, egy teremben legfeljebb 10 fő tartózkodhat. Míg 2021-ben a felügyelő tanároknak kötelező, a vizsgázóknak ajánlott volt a védőmaszk viselése, addig idén a belépés előtti lázmérés, kézfertőtlenítés, maszkviselés szabályairól a jelentkezést fogadó intézmény vezetője saját hatáskörében dönt.

Azok a felvételizők, akik a január 22-i vizsgán alapos indokkal nem tudnak részt venni, a január 27-i pótló írásbelin vizsgázhatnak. A központi írásbeli vizsga letételére az intézménynek második pótnapot is kell biztosítani 2022. február 4-én azon vizsgázóknak, akik az előző két vizsganap egyikén sem tudtak megjelenni igazoltankoronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatt.

2022-01-19 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>