Vissza

Változtak az iskolai COVID-szabályok



Megváltoztak az iskolai koronavírus-járványügyi szabályok. A maszkviselés, a tesztelés és a karantén tekintetében is új előírások léptek életbe.

Több hírportál is beszámolt róla, hogy változtak az iskolai járványügyi szabályok, amelyről az iskolák a minap a járási hivataloktól megkapott levélből értesültek. A levélben az általános és középiskolák igazgatói azt olvashatták, hogy a koronavírus-fertőzöttek tünetmentes kontaktjai, azaz a fertőzöttekkel szoros kapcsolatba került diákok és tanárok is bejárhatnak az iskolába, de csak akkor, ha öt napig maszkot viselnek.

Amennyiben egy diák, tanár észleli magán a COVID tüneteit, antigén gyorstesztet vagy PCR-tesztet kell végeznie. Ha a teszt pozitív, a koronavírus-fertőzöttnek hét napig karanténban kell tartózkodnia. Ha a fertőzött a karantén 4. napján már láztalan, légúti tünetei megszűntek és az antigén gyorsteszt eredménye negatív, az ötödik napon már bemehet az iskolába. Erre azonban a gyógyszertári teszt nem elfogadott, csak a hivatalos egészségügyi személyzet által elvégzett antigén gyorsteszt.

2022-09-16 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>