Vissza

Köznevelési épületek alternatív fűtési módokra való áttérése



A minap egy kormányhatározat is megjelent a köznevelési épületek alternatív fűtési módokra való áttéréséhez szükséges intézkedésekről.

 

A 2022. szeptember 19-i Magyar Közlönyben jelent meg a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosításához szükséges intézkedésekről szóló 445/2022. (IX. 19.) Korm. határozat a magyar energiaellátás biztonsága és az energiaárak elviselhető szinten tartása érdekében. Rögzítette, hogy ennek végrehajtása az ellátásbiztonság növelése érdekében hosszabb távon magyar gyártó bevonásával, a kazángyártás hazai hozzáadott értékének növelésével kell hogy történjen.


A technológiai és ipari miniszter feladataként határozta meg, hogy gondoskodjon 400 darab konténerkazán beszerzéséről és üzembe helyezéséről a magyarországi közintézményeknél, amelyhez a hazai gyártókapacitás kialakításának támogatása érdekében 35%-os támogatási intenzitásnak megfelelő 1 Milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújtson. A konténerkazánok telepítési helyszíneinek és a telepítés sorrendjének a konkrét intézmények szintjén történő meghatározása érdekében a belügyminiszternek és a technológiai és ipari miniszternek egy szakértői munkacsoportot is létre kell hozni.

2022-09-22 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>