Vissza

A magán fenntartású köznevelési intézmények energiaár-növekedésének kompenzációja



Egy friss kormányhatározat jelent meg a magán fenntartású köznevelési intézmények energiaár-növekedésének kompenzációjáról.

 

A 2023. március 31-i Magyar Közlönyben jelent meg a magán fenntartású köznevelési intézmények energiaár-növekedésének kompenzációjáról szóló 1114/2023. (III. 30.) kormányhatározat, amely bizonyos, a köznevelési törvényben meghatározott magán fenntartók számára biztosít vis maior pénzügyi forrást az energiaár-növekedésből eredő többletköltségek kompenzációja érdekében. Ezek a magánfenntartók a vallási egyesület vagy – a nemzetiségi önkormányzaton és az egyházi jogi személyen kívül – más személy vagy szervezet, amely köznevelési intézményt alapíthat és tarthat fenn.


A kormányhatározat felhívja a pénzügyminisztert, hogy a belügyminiszter bevonásával a fenti cél megvalósítása érdekében gondoskodjon 1,7 milliárd forint rendelkezésre állásáról, amely alapján a belügyminiszter felhívás útján, vissza nem térítendő egyedi támogatást nyújthat a meghatározott magán fenntartók részére.

2023-04-04 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>