Vissza

Véleményezhető a legújabb felnőttképzési rendelet



Véleményezhető a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének szabályairól szóló rendelet módosításának tervezete.

 

Megjelent a www.kormány.hu oldalon a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének igazolásáról szóló 59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet módosításának tervezete.

A tervezet a munkaerőhiány csökkentését, a foglalkoztatás növekedését célozza azzal, hogy a felnőttképzésben megvalósításra kerülő rövid ciklusú képzések segítségével a szakképzett és naprakész ismeretekkel rendelkező munkaerő iránti kereslet nagyobb mértékben kerül kielégítésre.

A módosítás értelmében a programbizottság döntése alapján már nem azon javaslatok nem kerülnek a nyilvántartásba, amelyekben megtalálható az OKJ-ban már szereplő valamely szakképesítés szakmai kompetenciáinak több mint 40%-a, rész-szakképesítés esetén pedig több mint 60%-a, hanem azok, amelyekben ez az egyezőség egységesen több mint 75%.

2017-06-01 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>