Vissza

Iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program



A Magyar Közlöny 2017. június 7-i számában megjelent az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program végrehajtásáról szóló 29/2017. (VI. 7.) FM-rendelet.

 

A jogszabály meghatározza az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program keretében vissza nem térítendő támogatás kereteit, a programban részt vevő kérelmezők körét, a támogatott termék szállítására vonatkozó megállapodás tartalmát és a támogatás igénylőit. Utóbbiak azok lehetnek, akiknek a programban történő részvételét a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv előzetesen jóváhagyta.

A programban csak fogyasztásra közvetlenül alkalmas, a vonatkozó minőségi és élelmiszer-biztonsági feltételeknek megfelelő, az Európai Unióban megtermelt termék lehet. A tanulónként kiosztásra kerülő termék mennyisége hetente legfeljebb négy adag, illetőleg hetente legalább kétféle terméket kell kiosztani. Ez lehet pl. alma, körte, őszibarack, nektarin, szilva, földi eper, cseresznye, de lehet zöldség- és gyümölcslé, valamint paradicsom, sárgarépa, étkezési paprika vagy karalábé is.

 

2017-06-08 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>