Vissza

Megújuló köznevelési szakmai testületek



Megjelent az egyes köznevelési szakmai testületekről szóló 1382/2017. (VI. 16.) kormányhatározat, amelyben két korábbi testület megújításáról és egy új testület létrehozásáról döntött a Kormány.

 

Az Országos Köznevelési Tanács, valamint az Országos Nemzetiségi Tanács működéséről és összetételéről már a most hatályon kívül helyezett, az Országos Köznevelési Tanácsról és az Országos Nemzetiségi Tanácsról szóló 1855/2013. (XI. 19.) kormányhatározat is rendelkezett, a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal azonban egy új testületi forma.

A Köznevelés-stratégiai Kerekasztal a közneveléssel kapcsolatos döntések előkészítésében javaslattevő, véleményező, stratégiai tanácsadói tevékenységet végző társadalmi konzultációs szakmai testület, amely figyelemmel kíséri a köznevelés helyzetét, állást foglal a közneveléssel összefüggő oktatáspolitikai, kutatási és stratégiai fejlesztési kérdésekben, továbbá figyelemmel kíséri a köznevelés színvonalának alakulását, és a köznevelés fejlesztését szolgáló kutatási feladatokat kezdeményez.

2017-06-30 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>