Vissza

Ingyenes nyelvvizsgáról szóló kormányrendelet-tervezet



Ez év augusztusában jelent meg az első sikeres nyelvvizsga támogatásáról szóló kormányhatározat, ennek végrehajtására szolgál a www.kormany.huoldalon nyilvánosságra hozott kormányrendelet tervezete.

 

Ez év augusztusában jelent meg az első sikeres nyelvvizsga támogatásáról szóló kormányhatározat, ennek végrehajtására szolgál a www.kormany.huoldalon nyilvánosságra hozott kormányrendelet tervezete.

Ennek értelmében az állam 2018-tól megtéríti a nyelvvizsga díját azoknak a 35. év alatti nyelvvizsgázóknak, akik a felsőfokú felvételi eljárás során figyelembe vehető idegen nyelvek valamelyikéből sikeres komplex középfokú (B2) nyelvvizsgát vagy ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgát vagy komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgát tettek.

A tervezet értelmében a támogatás mértéke a nyelvvizsga ténylegesen megfizetett díja, de legfeljebb a minimálbér 25%-a. A kérelmet az Új Nemzedék Központ részére kell majd benyújtani. A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha az érintett az első sikeres komplex nyelvvizsgát 2018. január 1-jét követően szerzi meg.

Módosul a kormányhatározatot is, amely felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy mérje fel az első sikeres nyelvvizsga támogatását lehetővé tévő igazgatási és informatikai fejlesztési igényeket.

2017-11-02 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>