Vissza

Kezdődik a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálata



A 2017/2018-as tanévben 2018. január 9. és április 27. között kerül sor a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálata.

 

A 2017/2018-as tanévben 2018. január 9. és április 27. között kerül sor a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálata. A köznevelésről szóló törvény értelmében az országos mérés, értékelés keretében a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskoláknak – az 1-4. évfolyamon, valamint a felnőttoktatásban tanulók kivételével – a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében kell megszervezniük. A mérés eredményeit az érintett nevelési-oktatási intézmények 2018. június 1-jéig töltik fel az ún. NETFIT® rendszerbe.

A Magyar Diáksport Szövetség által 2013-ban elindított T.E.S.I. elnevezésű kiemelt projekt egyik kutatás-fejlesztési feladata volt, hogy létrehozza a magyar iskolarendszerben egységesen működtethető, egészségközpontú fittségmérési-értékelési rendszert. Az új fizikai fittségmérési rendszer a NETFIT, vagyis a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt elnevezést kapta.

2018-01-08 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>