Vissza

A leendő elsősök beíratása április 1. és 30. között



2018. április 1. és április 31. között köteles beíratni a szülő az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket – a járási hivatal által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban –a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára a 2018/2019-es tanévre.

 

2018. április 1. és április 31. között köteles beíratni a szülő az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket – a járási hivatal által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban –a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára a 2018/2019-es tanévre. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.


Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szülő a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig köteles beíratni a kijelölt iskolába. Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást.

2018-04-04 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>