Vissza

Két határidő június 20-hoz kapcsolódóan



2018. június 20. két fontos köznevelési esemény határideje is. A köznevelésről szóló törvény értelmében az iskola fenntartója a fenntartói jog átadása esetén június 20-ig nyújthatja be a megyeszékhely szerinti járási hivatalhoz az intézmény működésének megkezdéséhez szükséges engedély iránti kérelmet.

 

2018. június 20. két fontos köznevelési esemény határideje is. A köznevelésről szóló törvény értelmében az iskola fenntartója a fenntartói jog átadása esetén június 20-ig nyújthatja be a megyeszékhely szerinti járási hivatalhoz az intézmény működésének megkezdéséhez szükséges engedély iránti kérelmet. Új iskola indítása esetén, a nevelési-oktatási intézmény átalakítása, megszüntetése és átszervezése esetén ez a határidő a tervezett indítás vagy a megszüntetés, az átszervezés évének május utolsó munkanapja.


A minősítési évet megelőzően ugyancsak június 20-áig dönt a következő évre vonatkozó, a pedagógus előmeneteli rendszerhez kapcsolódó minősítési tervről az Oktatási Hivatal javaslatát mérlegelve az oktatásért felelős miniszter.

 

2018-06-19 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>