Vissza

Itt a tankönyvrendelés módosításának határideje



2018. június 30. a tankönyvrendelés módosításának határideje. Az iskolai tankönyvrendelést az iskoláknak a fenntartóik egyetértésének beszerzését követően közvetlenül a könyvtárellátó által működtetett elektronikus információs rendszer alkalmazásával a könyvtárellátónak kellett megküldeniük.

 

2018. június 30. a tankönyvrendelés módosításának határideje. Az iskolai tankönyvrendelést az iskoláknak a fenntartóik egyetértésének beszerzését követően közvetlenül a könyvtárellátó által működtetett elektronikus információs rendszer alkalmazásával a könyvtárellátónak kellett megküldeniük. A módosítás az iskola által rendelt tankönyvek számát tekintve tankönyvenként legfeljebb 15%-ban térhet el az eredeti rendeléstől. Módosításra és pótrendelésre akkor kerülhet sor, ha a módosítás oka az osztálylétszám változása, vagy az, hogy az adott tanévi tankönyvjegyzék 2018. április 30-át követően újabb tankönyvvel, pedagógus-kézikönyvvel egészült ki, és az iskola a fenntartója engedélyével ezek közül választott.


Ugyancsak június 30-ig kell az iskoláknak meghatározni az iskolában alkalmazott és az adott tantárgyhoz kifejlesztett, továbbá a tankönyvjegyzéken lévő pedagógus-kézikönyvek beszerzésére vonatkozó igényeit pedagógus-kézikönyvenként összesítve.

2018-06-28 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>