Vissza

Interaktív, látványos természettudomány-oktatás 2.0



A 2015/16-os tanévben több mint ezer felsős diák számára elérhetők az interaktív természettudományos foglalkozások, valamint a tanároknak szóló workshopok a Fény Nemzetközi Évéhez csatlakozott Bayer MSMS interaktív program keretében.

 

− Dupláz az MSMS Tudáspont: Az oktatási program új tematikájával, a látással csatlakozik A Fény Nemzetközi Éve 2015 eseménysorozathoz.

− Ma Magyarországon az iskolás gyermekek 10−15 százaléka rövidlátó, a képernyők folyamatos közelnézésre kényszerítő hatása miatt, már önmagában ez a riasztó adat is indokolja a szemészet mint tudományág bevonását a programba, de a foglalkozásokon a tanulók fontos prevenciós eljárásokat tanulhatnak meg, illetve megismerhetik a képernyőfüggés látásra gyakorolt kockázatait.

 

A 2015/16-os tanévben, kibővített formában kezdi meg a Bayer Hungária „Making Science Make Sense“ (MSMS) Tudáspont oktatási programját, amely csatlakozik a Magyar Tudományos Akadémia által gondozott A Fény Nemzetközi Éve 2015 eseménysorozathoz is. Ennek jegyében a 10−14 év közötti tanulóknak szervezett foglalkozások és az interaktív kísérletek a látásra, a szem felépítésére és működésére fókuszálnak.

 

Az előző tanévben nagy sikerrel zárult természettudományos és egészség-edukációs oktatási program idén már dupláz: a 40 foglalkozáson több mint ezer diák vehet részt; továbbá a szervezők idén a program kiegészítéseként a tanárokat is bevonva egy utazó workshoppal is kedveskednek.

 

A programsorozat főbb célkitűzéseit és oktatóprogramját sajtótájékoztató keretében mutatták be október 7-én a programsorozatnak is helyt adó Láthatatlan Kiállítás, amelyre meghívást kapott

− Prof. Dr. Kroó Norbert akadémikus, A Fény Nemzetközi Éve MTA Programbizottságának elnöke;

− Dr. Keserű György Miklós, az MSMS szakmai védnökségét idén is ellátó MTA TTK főigazgatója;

− Dr. Knézy Krisztina szemész, gyermekszemész szakorvos és a BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium fiatal kutatói.

További információ és regisztrációs lehetőség: www.bayer.co.hu/msms.

2015-10-10 | Iskolaszolga.hu | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>