Vissza

Hivatalosan is megalakultak az ágazati készségtanácsok



2019. március 13-án kapta kezéhez a megbízólevelét a 18 ágazati készségtanács elnöke az innovációs és technológiai minisztertől. Az ágazati készségtanácsok célja, hogy a gazdasági szereplők könnyebben kapcsolódhassanak be a szakképzés szabályozási rendszerébe, és több lehetőséget kapjanak a szakképzés és felnőttképzés szakmai tartalmainak kialakítására, módosítására.

 


 
2019. március 13-án kapta kezéhez a megbízólevelét a 18 ágazati készségtanács elnöke az innovációs és technológiai minisztertől. Az ágazati készségtanácsok célja, hogy a gazdasági szereplők könnyebben kapcsolódhassanak be a szakképzés szabályozási rendszerébe, és több lehetőséget kapjanak a szakképzés és felnőttképzés szakmai tartalmainak kialakítására, módosítására. A készségtanácsok meghatározzák a munkakörök szakképzési elvárásait, valamint javaslatot tesznek az új tartalmak tananyagokba emelésére.

A készségtanácsok elnökei és tagjai az egyes ágazatok meghatározó vállalkozásainak képviselői, akiket első alkalommal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatára nevezett ki a szakképzésért felelős miniszter. A tanács létszáma legalább hét, legfeljebb tizenkilenc fő az ágazat jellegétől függően.

2019-03-19 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>