Vissza

Megjelent a 2019/2020-as tanévre szóló tankönyvjegyzék



Az Oktatási Hivatal 2019. április 1-jén hozta nyilvánosságra a 2019/2020-as tanévre szóló tankönyvjegyzéket az https://www.oktatas.hu/ oldalán. Az 1132 oldalas pdf formátumban és kereshető verzióban is megtalálható tankönyvjegyzék három fő részből áll: közismereti, a vallás- és hitoktatáshoz kapcsolódó, illetőleg szakképzési tankönyvek. A jegyzéknek elvileg tartalmaznia kellene az oktatási és kulturális miniszter által jóváhagyott kompetenciaalapú oktatási program részeként jóváhagyott tankönyveket is, az

 



Az Oktatási Hivatal 2019. április 1-jén hozta nyilvánosságra a 2019/2020-as tanévre szóló tankönyvjegyzéket az https://www.oktatas.hu/ oldalán. Az 1132 oldalas pdf formátumban és kereshető verzióban is megtalálható tankönyvjegyzék három fő részből áll: közismereti, a vallás- és hitoktatáshoz kapcsolódó, illetőleg szakképzési tankönyvek. A jegyzéknek elvileg tartalmaznia kellene az oktatási és kulturális miniszter által jóváhagyott kompetenciaalapú oktatási program részeként jóváhagyott tankönyveket is, az a rész azonban jelenleg üres.

A tankönyvjegyzéken szereplő adatok között megtalálható a tantárgy neve, a kiadói kód, a szerző vagy szerzők neve, az ajánlott iskolatípus, a kiadó neve, a tankönyv címe, az ajánlott évfolyam, a megjelenés helye és éve, az hogy nyelvoktató vagy két tanítási nyelvű oktatás célját szolgálja-e a tankönyv, a tankönyv ára, a határozat száma, az érvényességi ideje, a kapcsolódó kiadványok és a kiadvány tömege is. A kiadói kód és a kapcsolódó kerettanterv mellett szakképzési tankönyv esetén az OKJ-száma is feltüntetésre került.

2019-04-02 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>