Vissza

Természettudományos workshop 10-14 éves diákoknak



MSMS Tudáspont: egyszerű és könnyen beszerezhető alapkellékekből látványos, szemléletes kísérletek felsősöknek.

A Bayer Hungária által indított – és nemzetközi szinten több mint húsz éves múltra visszatekintő – MSMS Tudáspont ebben a tanévben a Láthatatlan Kiállításon rendezi meg természettudományos workshopjait a 10-14 éves diákok számára. Az előző évadhoz képest dupla annyi (40) kiscsoportos gyakorlati foglalkozások időpontjaira másfélszeres volt a túljelentkezés.

Utazó Workshop annak, aki személyesen nem jutott el a foglalkozásra

  • Óriási érdeklődés kíséri a Bayer interaktív oktatási programját, amelyből a tanárok praktikus ötleteket kapnak a biológia- és a kémiatanítás színesítéséhez.
  • Az MSMS Tudáspont Utazó Workshopja „házhoz viszi” a kísérleteket – még lehet pályázni!

„Azokhoz az osztályokhoz, tanulócsoportokhoz, pedagógusokhoz is szeretnénk eljuttatni a workshopon való részvétel lehetőségét, akiknek nem megoldható a Budapestre utazás, vagy a hatalmas érdeklődés miatt lemaradtak a jelentkezésről. Célunk, hogy minél több izgalmas kísérlettel minél közelebb hozzuk a gyerekeket a természettudományos tantárgyak megkedveléséhez, ezzel a tanárok munkáját is segítsük, és a tanulók pályaválasztási elképzeléseit is bővítsük.” – mondta Alföldi Mária, a Bayer Hungária Kft. kommunikációs vezetője.

 

Az interaktív, ingyenes program tudástárát a workshopokon végzett kísérletek mellett további tíz videókísérlettel bővítették, amelyek a tanárok számára kész ötleteket adnak az egyszerűen elvégezhető, a mindennapi élet során használt – gyakran filléres vagy újrahasznosított alapanyagokkal és eszközökkel –, könnyen megvalósítható kísérletek elvégzéséhez. Ezeket bárki elvégezheti a saját iskolájában. Azon lelkes tanulócsoportok közül egy szerencsés, aki a szemléletes kísérletekből készült 10 kisfilm* alapján legalább egyet saját tantermében elvégez, azt dokumentálja, sorsolás útján kiválasztásra kerül. A nyertes osztályhoz az utolsó tanítási héten (június 13-15. között) a projekt „házhoz megy”, vagyis az Utazó Workshop keretében – az ország bármely pontján – a diákok élőben, saját tantermükben tekinthetik meg az MSMS Tudáspont biológia és kémia kísérleteit, a BME SZASZ szakkollégistáinak közreműködésével.

 

* A videókíséletek: Megforduló nyilak, Az ezüst tojás, A láthatatlan pohár, Elhajlított fénysugár, A varázslatos szivárvány, Lufifújás kémiával, Építsünk tüdőmodellt!, Hő nélkül sütött hús, A keményítő kimutatása, Házi baktériumtelep.

 

Az MSMS Tudáspont színes installációja 2016. június 10-ig tekinthető meg a Láthatatlan Kiállításon.

 

2016-03-22 | Iskolaszolga.hu | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>