Vissza

A szaktanácsadói rendszer átalakításáról beszélt Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese



Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese tartott előadást a Pedagógiai Oktatási Központok szerepéről és a hivatal legújabb fejlesztéseinek megvalósításáról a Menedzser Praxis Kiadó országos köznevelési konferenciáján április 19-én.

 

Biztosra vehető, hogy a szakmai szolgáltatások fejlesztésének keretében szaktanácsadói kapacitásbővítésre és a szakmai tudásmegosztásra kerül majd sor, ezért mindezek megvalósításához továbbképzéseket fogunk szervezni.

 

A mester és kutatópedagógusok vonatkozásában májusra tervezünk egy következő körös országos szintű konferenciasorozatot. Ősztől kezdődően bevonunk a szakértői hiányterületek pótlására Pedagógus II., illetve a Mesterpedagógus fokozatban lévő pedagógusokat, hogy részt tudjanak venni a tanfelügyeleti ellenőrzésben és a minősítésben, továbbá a szaktanácsadásban. Ezekhez a célokhoz további képzésekre van szükség.

 

Az Oktatási Kerekasztal szakmai megbeszéléseinek keretében merült fel az igény a vezető tanácsadók rendszerének megszervezésére. Célunk, hogy létrehozzunk egy megyei szintű, strukturáltabb és hatékonyabban működő szaktanácsadói és szakértői hálózatot.

 

További célkitűzésünk, hogy a nem állami fenntartású intézmények szakmai támogatását is megvalósítsuk. Az egyházi fenntartású pedagógiai intézetekkel már megszületett a megállapodás, amelynek keretében a kölcsönös együttműködés eléréséhez a hivatal közvetítő szerepet vállal ‒ hangzott el Brassói Sándor előadásában.

 

2016-04-20 | Iskolaszolga.hu | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>