Vissza

Április 30-ig kell választani kerettantervi irányt a tizedikes szakgimnazistáknak



A tizedik évfolyamos szakgimnáziumi tanulóknak legkésőbb április 30-ig kell választani írásbeli nyilatkozatban a tizenegyedik-tizenkettedik évfolyamok kerettantervi irányáról a szakgimnázium által biztosított lehetőségek közül.

 



A tizedik évfolyamos szakgimnáziumi tanulóknak legkésőbb április 30-ig kell választani írásbeli nyilatkozatban a tizenegyedik-tizenkettedik évfolyamok kerettantervi irányáról a szakgimnázium által biztosított lehetőségek közül. Ez a feltétele annak is, hogy a tanuló a tizenegyedik-tizenkettedik évfolyamokon tanulószerződést köthessen, ha ún. főszakképesítés tanulását választja.

Amennyiben a tanuló mellék-szakképesítés tanulását választja, a szakgimnázium pedagógiai programjában meghatározottak szerint – legkésőbb a tizenkettedik évfolyam első félévét követő, a tanév rendjéről szóló rendeletben meghatározott február-márciusi vizsgaidőszakra – jelentkezhet a mellék-szakképesítés megszerzésére irányuló komplex szakmai vizsgára, ha a mellék-szakképesítés szakképzési kerettantervben meghatározott tanulmányi követelményeinek eleget tett.

2019-04-25 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>