Vissza

A tanulószerződés-kötési szándék bejelentése



2019. május 15-ig jelenthetik be a gazdálkodó szervezetek a 2020/2021-es tanévre vonatkozó tanulószerződés-kötési szándékukat a szakképző iskoláknak a szakképzésről szóló törvény értelmében.

 



2019. május 15-ig jelenthetik be a gazdálkodó szervezetek a 2020/2021-es tanévre vonatkozó tanulószerződés-kötési szándékukat a szakképző iskoláknak a szakképzésről szóló törvény értelmében. A tanuló gyakorlati képzését vállaló szervezetek a bejelentést a tanulószerződés megkötése tanévének megkezdése előtt a fenti határidőre a gyakorlati képzés folytatására jogosult szervezetek nyilvántartását vezető szervnek, azaz a területileg illetékes gazdasági kamarának is meg kell tenniük a tanuló szakmai elméleti képzését ellátó szakképző iskolán kívül.

A tanulószerződést később is meg lehet kötni, azonban a törvény ezt lehetőleg május 31-ig javasolja megtenni. A megkötött tanulószerződést a gyakorlati képzését szervező szervezet öt napon belül megküldi a nyilvántartást vezető szerv részére ellenjegyzés céljából.

2019-05-14 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>