Vissza

Megjelent az iskolagyümölcs programról szóló rendelet



A 2019. május 13-i Magyar Közlönyben megjelent az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program végrehajtásáról szóló 18/2019. (V. 10.) AM rendelet. A jogszabály részletesen meghatározza a támogatás kereteit, kedvezményezettjeit, a támogatott termék (gyümölcs, zöldség, gyümölcs- és zöldséglé) szállítására vonatkozó megállapodás feltételeit, a gyümölcs, zöldség kiosztását, az igényelhető támogatás mértékét és a programot népszerűsítő kommunikációt.

 


 
A 2019. május 13-i Magyar Közlönyben megjelent az iskolagyümölcs- és iskolazöldség-program végrehajtásáról szóló 18/2019. (V. 10.) AM-rendelet. A jogszabály részletesen meghatározza a támogatás kereteit, kedvezményezettjeit, a támogatott termék (gyümölcs, zöldség, gyümölcs- és zöldséglé) szállítására vonatkozó megállapodás feltételeit, a gyümölcs, zöldség kiosztását, az igényelhető támogatás mértékét és a programot népszerűsítő kommunikációt.

A rendelet értelmében a tanulónként kiosztható termék mennyisége hetente legfeljebb négy adag és hetente legalább kétféle terméket kell kiosztani. A földi eper, a cseresznye, a sárgarépa és a karalábé csak fogyasztásra előkészített csomagolt áruként kerülhet szállításra. Gyümölcslé pedig csak hozzáadott cukrot és édesítőszert nem tartalmazó almából, körtéből, őszibarackból, kajszibarackból, meggyből, szilvából, homoktövisből, illetve paradicsomból készített csomagolt termék lehet.

 

2019-05-20 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>