Vissza

Június 17-ig kell kezdeményezni a Hídprogramokba történő felvételt



Az általános iskoláknak 2019. június 17-ig kell megküldeni az értesítést azokról a tanköteles tanulóról, akiknek kezdeményezték a felvételét a Köznevelési Hídprogramba, valamint a Szakképzési Hídprogramba. A Köznevelési Hídprogram esetén az értesítés a tanuló állandó lakhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes megyeszékhely szerinti járási hivatal, valamint a Klebelsberg Központ részére történik, a Szakképzési Hídprogram esetén pedig a járási hivatal mellett a Nemzeti Szakképzési és Feln

 


 
Az általános iskoláknak 2019. június 17-ig kell megküldeni az értesítést azokról a tanköteles tanulóról, akiknek kezdeményezték a felvételét a Köznevelési Hídprogramba, valamint a Szakképzési Hídprogramba. A Köznevelési Hídprogram esetén az értesítés a tanuló állandó lakhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes megyeszékhely szerinti járási hivatal, valamint a Klebelsberg Központ részére történik, a Szakképzési Hídprogram esetén pedig a járási hivatal mellett a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal részére.

A Klebelsberg Központ kijelöl legalább egy, a megye területén működő Köznevelési Hídprogramban részt vevő köznevelési intézményt, amely a tanulót felveszi tankötelezettségének teljesítése érdekében. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pedig ugyancsak kijelöl legalább egy, a megye területén működő Szakképzési Hídprogramban részt vevő középfokú intézményt, tagintézményt, amely a tanulót felveszi tankötelezettségének teljesítése érdekében.

2019-06-13 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>