Vissza

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási felvételi ponthatárokat



2019. július 24-én este minden érintett felvételiző diák megtudhatta, hogy elegendő volt-e a felvételi eljárásban szerzett pontjainak a száma ahhoz, hogy felvételt nyerjen az általa kiválasztott felsőoktatási intézménybe.

 



2019. július 24-én este minden érintett felvételiző diák megtudhatta, hogy elegendő volt-e a felvételi eljárásban szerzett pontjainak a száma ahhoz, hogy felvételt nyerjen az általa kiválasztott felsőoktatási intézménybe. A hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárokról a www.felvi.hu oldalon és a Pont Ott Partikon értesülhettek a felvételizők. Az állami finanszírozásban részt vevő új diákok átlagpontszáma a pszichológia alapszakon a legmagasabb, de magas a ponthatár a jogász, a matematika és a fizika, az angol nyelven induló alkalmazott közgazdaságtan és a nemzetközi gazdálkodás alapszakokon is.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz. Az erről szóló határozatban az szerepel, hogy a jelentkező melyik megjelölt képzés esetében érte el a felvételhez szükséges ponthatárt. Mindenki csak egyetlen képzésre vehető fel. A sikeres felvételizőknek az adott felsőoktatási intézmény külön felvételi határozatot küld. A besorolási döntéssel szemben bírósági jogorvoslat áll a felvételizők rendelkezésére. A felvételt nem nyert jelentkezők a pótfelvételi eljárás során jelentkezhetnek újra.

2019-07-25 | Dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>