Vissza

Megvannak a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárai



2019. július 24-én derültek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok, a felvételt nem nyert jelentkezők pedig a pótfelvételi eljárás során jelentkezhettek újra. A 2019. augusztus 26-án zárult pótfelvételi eljárásra augusztus 7-ig összesen 9299-en jelentkeztek – derült ki az Oktatási Hivatal közleményéből. A pótfelvételi ponthatárainak minimum olyan magasnak kell lenni, mint a július 24-én meghatározottak. Előfordulhat, hogy a pótfelvételi ponthatára meghaladja az általános eljárásét, amennyiben többen, ill

 



2019. július 24-én derültek ki a felsőoktatási felvételi ponthatárok, a felvételt nem nyert jelentkezők pedig a pótfelvételi eljárás során jelentkezhettek újra. A 2019. augusztus 26-án zárult pótfelvételi eljárásra augusztus 7-ig összesen 9299-en jelentkeztek – derült ki az Oktatási Hivatal közleményéből. A pótfelvételi ponthatárainak minimum olyan magasnak kell lenni, mint a július 24-én meghatározottak. Előfordulhat, hogy a pótfelvételi ponthatára meghaladja az általános eljárásét, amennyiben többen, illetve jobb felkészültségűek jelentkeztek egy képzésre, mint az általános eljárásban.

Az Oktatási Hivatal a jelentkezőket a döntésről SMS-ben értesíti, de a besorolási döntésről az E-felvételi-n is lehet tájékozódni. A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót felsőoktatási intézményüktől kapják meg a besorolási döntést követően. További információ a felvettek számáról, illetve a legnépszerűbb képzésekről az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) olvasható.

2019-08-27 | Dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>