Vissza

Elérhetők a jelentkezési lapok az őszi érettségi vizsgára



Augusztus vége óta elérhető az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a 2019/2020. tanév október-novemberi vizsgaidőszak érettségi vizsgáinak jelentkezési lapja, amely lapot kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani szeptember 5-ig.

 



Augusztus vége óta elérhető az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a 2019/2020. tanév október-novemberi vizsgaidőszak érettségi vizsgáinak jelentkezési lapja, amely lapot kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani szeptember 5-ig. Ezeket két érettségizői kör használhatja. Egyrészről akik vagy már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és tanulói jogviszonyban már nem állnak középfokú intézménnyel, vagy olyan középiskolával állnak szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi vizsgát, vagy külföldön szerezték meg érettségi bizonyítványukat (és Magyarországon nem állnak középfokú intézménnyel tanulói jogviszonyban). Másrészről akik még nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és tanulói jogviszonyban már nem állnak középfokú intézménnyel.

Azok a jelentkezők, akik nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal és középiskolával vagy szakképzési centrummal tanulói jogviszonyban állnak, kizárólag abban a középiskolában, szakképzési centrumban jelentkezhetnek érettségi vizsgára, amellyel a tanulói jogviszonyuk fennáll, vagy ha az nem szervez érettségi vizsgát, a kijelölt középiskolában, szakképzési centrumban.

2019-09-02 | Dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>