Vissza

Az évfolyamismétlő tanulószerződéses tanulók nevének megküldése



A tanulószerződést kötő tanuló szerződése az évfolyam sikeres teljesítésével – kivéve a befejező évfolyamot – a következő évfolyamon is hatályos marad. Évfolyamismétlés esetén azonban az iskolai rendszerű szakképzést folytató iskoláknak 2019. szeptember 15-ig kell megküldeni az évfolyamismétlő tanulószerződéses tanulók nevét a területileg illetékes gazdasági kamarának, azaz a tanulószerződéseket nyilvántartó szervnek.

 



 

A tanulószerződést kötő tanuló szerződése az évfolyam sikeres teljesítésével – kivéve a befejező évfolyamot – a következő évfolyamon is hatályos marad. Évfolyamismétlés esetén azonban az iskolai rendszerű szakképzést folytató iskoláknak 2019. szeptember 15-ig kell megküldeni az évfolyamismétlő tanulószerződéses tanulók nevét a területileg illetékes gazdasági kamarának, azaz a tanulószerződéseket nyilvántartó szervnek. A gazdasági kamara felé történő adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az évfolyamismétlő tanuló oktatási azonosítóját is. Ha a tanuló elégtelen tanulmányi eredménye miatt évismétlésre köteles, pénzbeli juttatásának havi mértéke a megismételt szakképzési évfolyam első félévében az előző félévre megállapított pénzbeli juttatás fele.

A gyakorlati képzést szervező szervezet egyébként azonnali hatályú felmondással akár meg szüntetheti a tanulószerződést, ha a szakképző iskola a tanulót elégtelen tanulmányi eredmény miatt a képzési idő alatt másodszor utasította a szakképzési évfolyam megismétlésére.

2019-09-04 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>