Vissza

Szeptember 30-ig kell felmérni a kéthetes külföldi nyelvi tanfolyamigényeket



Az iskoláknak szeptember 30-ig van lehetőségük felmérni, hogy tanulóik milyen arányban és mely országokban kívánnak részt venni az állam által támogatott kéthetes külföldi nyelvi tanfolyamokon. Ennek keretében 9. és 11. évfolyamra járó diákoknak nyílik lehetősége nyelvtanulásra ilyen formában.

 

Az iskoláknak szeptember 30-ig van lehetőségük felmérni, hogy tanulóik milyen arányban és mely országokban kívánnak részt venni az állam által támogatott kéthetes külföldi nyelvi tanfolyamokon. Ennek keretében 9. és 11. évfolyamra járó diákoknak nyílik lehetősége nyelvtanulásra ilyen formában. A fiatalok egyénileg vagy szervezetten is utazhatnak, a nyelvtanfolyamokat pedig iskolájuk külföldi partnerintézményében vagy egy minősített nyelviskolában vehetik igénybe. A támogatás az utazás, a nyelvtanulás, a szállás, az ellátás és a biztosítás költségeire is kiterjed.

Az EMMI az összes iskolának részletes tájékoztatót küldött a program feltételeiről, amelyre a diákok várhatóan a jövő év elejétől jelentkezhetnek, de novembertől már az interneten elérhetik a lehetséges célpontokat. Ezzel párhuzamosan 750 külföldi nyelviskolának juttattak el kérdőíveket arról, hogy részt kívánnak-e venni a programban.

 

2019-09-25 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>