Vissza

Köznevelési kormányrendelet módosításai jelentek meg



A november 21-én megjelent módosítások érintik az óvodába járási és a tankötelezettséget, a pedagógusok előmeneteli rendszerét, a Klebelsberg Központot és az érettségi vizsgát is.

 


A 2019. november 21-i Magyar Közlönyben két köznevelési tárgyú kormányrendelet módosítása is megjelent. Az óvodába járással és tankötelezettséggel kapcsolatos egyes köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 275/2019. (XI. 21.) kormányrendelet összesen négy jogszabályt módosít, köztük a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról, az Oktatási Hivatalról, a pedagógusok előmeneteli rendszeréről, valamint a Klebelsberg Központról szóló kormányrendeletet.

Az egyes köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 278/2019. (XI. 21.) kormányrendelet pedig öt jogszabályon változtat, amelynek érdekessége, hogy az előző négy módosuló kormányrendeletből az első három újra csak megtalálható köztük. Ezek mellett még az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról, illetőleg a pedagógus-továbbképzésről szóló kormányrendeletet módosította.

2019-11-25 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>