Vissza

Megjelent a versenyfelhívás a szakmai versenyekre



A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közzé tette versenyfelhívását a Szakma Kiváló Tanulója Versenyére az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára.

 Szakma Kiváló Tanulója Verseny

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2019. november 25-i Hivatalos Értesítőben tette közzé felhívását a 2019/2020. tanévben megrendezendő Szakma Kiváló Tanulója Versenyre (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre (OSZTV).

A versenyeket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának (MKIK) gondozásra átadott szakképesítésekben az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára szervezi meg az MKIK. Az a versenyző, aki a versenyen eléri a megszerezhető pontok legalább 60 százalékát, mentesül az adott versenytevékenységnek vagy feladatrésznek megfelelő vizsgarész vagy akár a teljes szakmai vizsga alól.

Az írásbeli elődöntők lebonyolítását az MKIK a területi kamarák közreműködésével biztosítja valamennyi megyeszékhelyen. A kezdés időpontja egységesen 10 óra. Az SZKTV és az OSZTV országos döntőjére a Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor a HUNGEXPO-n 2020. április 20. és 22. között.

2019-11-26 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>