Vissza

OH-tájékoztató a tankötelezettség megkezdésével kapcsolatban



Az Oktatási Hivatal 2019 novemberében tájékoztatót jelentetett meg a honlapján a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatban 2020. január 1-jével hatályba lépő jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról.

 tankötelezettség


Az Oktatási Hivatal 2019 novemberében tájékoztatót jelentetett meg a honlapján (www.oktatas.hu) a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatban 2020. január 1-jével hatályba lépő jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról. Ennek előzményez az a jogszabályi változás, amely szerint a tanköteles korú gyermek további egy nevelési évig óvodában történő részvétele kérdésében a következő év elejétől a Hivatal fog döntést hozni. Az eljárás a szülő kérelmére indul, amelyben bármilyen releváns indok leírható.

A tájékoztató részletesen leírja, hogy a kérelemhez milyen dokumentum mellékelhető, azt, hogy a Hivatal eljárása közigazgatási hatósági eljárásnak minősül, amelyben szakértőt vehet igénybe, valamint, hogy milyen szempontok alapján hozza meg a Hivatal a döntését. Az útmutató felsorolja a releváns jogszabályokat, pontosítja, hogy ki nyújthat be a Hivatalhoz kérelmet, és hogy melyek a kérelem kötelező tartalmi elemei.

2019-12-02 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>