Vissza

Tájékoztató az egyéni jelentkezés menetéről a 2019/2020. tanévi felvételi kapcsán



A középiskolai felvételi eljárás menetéről jelentetett meg részletes online tájékoztatást az Oktatási Hivatal. Külön tárgyalja a négy-, hat és nyolcosztályos iskolákba jelentkezők esetét.

 


Az Oktatási Hivatal nem rég tájékoztatót jelentetett meg az egyéni jelentkezés menetéről a 2019/2020. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során.

Eszerint a középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Ettől eltérő esetben egyéni jelentkezés benyújtására kerül sor. E egyéni jelentkezés önállóan is kezdeményezhető, ha a jelentkező a középiskola 9. évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára (6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba) jelentkezik vagy általános iskolája többcélú intézmény, és a jelentkező a felvételi eljárás során nem kizárólag a saját intézményébe kíván jelentkezést benyújtani. A felvételi lapok kitöltését önállóan kell kezdeményezni, ha a jelentkezőnek jelenleg magyarországi általános iskolával nincs tanulói jogviszonya.

Kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, az egyéni jelentkezők a számukra létrehozott program (https://www.kir.hu/KIFIR2/JellapKitolto/egyeni) használatával jelentkezhetnek. A felvételi eljárással kapcsolatban az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) több tájékoztató is található.

2020-01-13 | Dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>