Vissza

Szintvizsgák utoljára a február-április hónapokban



A szakképzés új rendszere a közelmúltban kiadott szakképzési törvény alapján épül fel. Minderről cikksorozatunkban olvashat részletesebben.


 
Az új szakképzési törvény eltörölte a szintvizsgák intézményét, azonban a törvény átmeneti rendelkezései értelmében a 2019/2020. tanév tavaszi időszakában, azaz 2020. február 2. és április 30. között még meg kell szervezni a szintvizsgákat. A szintvizsga annak mérésére szolgál, hogy a tanuló a szakközépiskolai vagy szakiskolai képzés első szakképzési évfolyamán elsajátította-e az irányítás melletti munkavégzéshez szükséges kompetenciákat.

Szintvizsgát annak a szakközépiskolai vagy szakiskolai tanulónak kötelező tennie, aki nappali rendszerű oktatásban vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatásban vesz részt a szakmai képzésben és nem rendelkezik érettségi végzettséggel. A szintvizsgákat a 2020/2021-es tanévtől az ágazati alapvizsga fogja felváltani, amelyeket azonban már nem csak a szakképző iskolákban (korábban szakközépiskola), hanem a technikumokban is meg kell majd szervezni.

2020-01-29 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>