Vissza

Megjelent az új NAT



Nagy várakozás és számos híresztelés előzte meg az új Nat. megjelenését. A módosítást felmenő rendszerben, tehát elsőben, ötödikben és kilencedikben fogják bevezetni a következő tanévtől.



A Magyar Közlöny 2020. január 31-i számában megjelent a Nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 110/2012. (VI. 4.) kormányrendelet módosításáról szóló 5/2020. (I. 31.) kormányrendelet, azaz az „új NAT”.

Az előterjesztő minisztérium indoklása szerint az új – valójában módosított – NAT-ra azért volt szükség, mert a jelenleg hatályban lévő NAT néhány része elavult. A módosított NAT az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon felmenő rendszerben a 2020/2021-es tanévtől lép hatályba, amelyhez hamarosan elkészülnek a közismereti kerettantervek és korrigált tankönyvek is.


A módosítás újítása, hogy a tanulók maximális heti óraszáma az alsó tagozat első három évében 24 óra, a tizenegy-tizenkettedik évfolyamon pedig 34 óra lesz. Mindemellett lehetőség lesz a kémia, a fizika és a biológia tárgyat kiváltani a természettudomány elnevezésű integrált tárggyal.

2020-02-03 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>