Vissza

Történelmi vetélkedő „Trianon 100 éve” címmel



Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, amelynek következtében az ország területe és népessége harmadára csökkent. Az évforduló emlékére online versenyt írnak ki középiskolás diákoknak.

vetélkedő Trianon

A „Trianon 100 éve” című vetélkedő célja a Magyarországra mért 1920-as trianoni békefeltételek bemutatása, a békeszerződéshez kapcsolódó események és következmények széles körű megismertetése. A vetélkedőn a magyarországi, továbbá a Kárpát-medence államaiban működő, érettségi vizsgára felkészítő középiskolák 9-12. évfolyamos tanulói egyénileg vehetnek részt. A vetélkedő háromfordulós, az első és második forduló egy-egy online feladatsor megoldásából áll, a harmadik forduló – amely egyúttal a döntő – szóbeli forduló.


A tanulókat a velük jogviszonyban álló iskola igazgatója regisztrálja elektronikusan a https://trianon.kozepiskolaiverseny.hu/ oldalon keresztül. (A határon túli versenyzők az aláírt jelentkezési lapot a trianon100@oh.gov.hu címre kell hogy megküldjék.) A vetélkedőre történő jelentkezés és a részvétel ingyenes, jelentkezni 2020. február 28-ig lehet.

2020-02-24 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>