Vissza

ITM határozat a digitális munkarend szakképző iskolákban történő bevezetéséről



2020. március 16-tól digitális munkarend lépett életbe a közoktatási intézményekben és a szakképző intézményekben is. A feltételek a www.nive.hu oldalon olvashatók, a miniszter utasításában.


2020. március 16-tól olvasható a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján (www.nive.hu) az innovációs és technológiai miniszter JEF/29359/2020-ITM számú egyedi miniszteri határozata a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetésének a szakképző intézményekben alkalmazandó eljárási szabályairól.

Ennek értelmében a szakképzésialapfeladat-ellátás rendjében a szakképzés 2020. március 16-tól a közismereti és szakmai elméleti ismeretanyag oktatása tekintetében tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre a nappali és esti munkarend helyett. Különösen indokolt esetben a szakképzési centrum gondoskodik a tanulók napközbeni felügyeletéről, eszköz-ellátásáról legfeljebb 5 fős csoportokban a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. A szakmai gyakorlati oktatást lehetőség szerint a digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni.

A 2020. március 15.-t követően esedékes szintvizsgákat el kell halasztani. Amennyiben a tanulószerződéses tanuló gyakorlati oktatása a képzőhelyen biztonságosan nem megoldható, az iskola és a gyakorlati képzőhely közösen dönt a gyakorlati oktatás halasztásáról vagy digitális munkarendben történő megszervezéséről.

A határozat rendelkezik még a halasztás egyes kérdéseiről, a kollégiumi ellátásáról, a digitális tanulás ellenőrzéséről és értékeléséről is.

2020-03-17 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>