Vissza

Oktatási műsorok a közmédia M5-ös csatornáján



Az MTVA oktatási műsorokat sugároz a digitális munkarend támogatása érdekében. A műsorok illeszkednek a tantervekhez, és visszanézhetőek.

 koronavírus, digitális munkarend

A koronavírus járvánnyal összefüggésben 2020. március 16-ától elrendelt digitális munkarendhez igazodóan az MTVA döntése értelmében az M5 kulturális csatorna hétköznapi műsorrendjében reggel 8-tól este 20 óra 30-ig tematikus, a tanrendhez illeszkedő oktatóműsorokat sugároznak.


A szolgáltatás célja, hogy a tantermen kívüli digitális oktatás megvalósítása során a tanulók a kialakult helyzetben a lehetőségekhez képest zökkenőmentesen juthassanak a tananyagokhoz, és végezhessék tanulmányaikat. A kínálatban a különböző évfolyamok ismeretigénye szerint szerepelnek magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek, biológia, fizika, kémia, informatika témakörök, nyelvleckék (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz).
Az új oktatási munkarend ideje alatt a sugárzást követően már nem csak a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon lesznek ingyenesen elérhetők és visszanézhetők az M5 csatorna oktatóműsorai, hanem a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV és UPC TV replay-szolgáltatásokon keresztül is visszanézhetők.

2020-03-19 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>