Vissza

A felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályai



Március 26-án jelent meg a kormányrendelet a felnőttképzésre vonatkozóan. A veszélyhelyzet miatt kiadott rendelet megtiltja a kontaktórák megtartását, előirányozza a digitális oktatást, és a vizsgákra vonatkozóan is előírásokat tartalmaz.


Tekintettel a 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzetre megszületett a veszélyhelyzet során a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól szóló 70/2020. (III. 26.) kormányrendelet. A rendelet megtiltja a felnőttképzésben a kontaktórás képzés tartását és a szakmai vizsga szervezését. A veszélyhelyzet időtartama alatt a képzés kizárólag távolléti oktatásban, távoktatás formájában, digitális képzésként szervezhető meg, a kontaktóráról való hiányzás igazoltnak minősül.

A 2020. március 26-ig bejelentett és meg nem kezdett szakmai vizsga lemondását az elektronikus vizsgarendszerben rögzíteni kell. Az elmaradt vagy nem megszervezett szakmai vizsgák feltöltésére, új központi vizsganapok kijelölésére a veszélyhelyzet megszűnését követő naptól kerülhet sor. A rendelet kitér még a közfoglalkoztatási program keretében megvalósuló képzésekre is.

2020-03-31 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>