Vissza

Szakképzési Tananyagtár



A tananyagtár a szaktárca támogatásával jött létre, és internetes tudásmegosztó portálkánt segíti a digitális átállást a szakképzésben.

koronavírus, digitális munkarend, szakképzés
A koronavírus-járványre tekintettel bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendhez kapcsolódóan az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása értelmében létrejött a Szakképzési Tananyagtár, amely internetes tudásmegosztó portálkánt segíti a digitális átállást a szakképzésben.

A Szakképzési Tananyagtár felületén az oktatók megoszthatják kollégáikkal és diákjaikkal az általuk készített és a mások által kifejlesztett, szabadon felhasználható digitális tartalmakat, amely a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszeren (e-Kréta) keresztül közvetlenül, vagy a https://box.edu.hu linken érhető el 2020. április 2-tól. A portál egy helyen, könnyen kereshetően tesz elérhetővé tananyagokat, és rövid időn belül egyre több gyakorló, értékelő feladatsort. Emellett egyaránt alkalmas szakmai és közismereti tananyagok feltöltésére, a feltöltött tartalmak módosítására, letöltésére és a diákokkal való megosztására. További információk a https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/tudas-es-innovacio-menedzsmentert-felelos-allamtitkarsag/hirek linken érhetők el.

2020-04-06 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>