Vissza

Elkezdődtek a digitális tanrend érettségijei



Az idei évben a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel különleges érettségi vizsgákra kerül sor. A mai napon a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsga zajlott le.


2020. május 4-én elkezdődtek a rendhagyó értettségik, ahol először nem kerül sor szóbeli vizsgákra. A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel ugyanis – a jogszabályban meghatározott kivételekkel – csak írásbeli vizsgákat szerveznek. A vizsgákat május 4. és június 17. között a középiskolák és a kormányhivatalok az előírt egészségvédelmi óvintézkedések betartásával tartják. Az írásbeli vizsgák május 4. és 21. között, az emelt szintű szóbelik június 4. és 9. között, a középszintű szóbeli vizsgák június 11. és 16. között lesznek.


Elsőként a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli érettségi vizsgáit rendezték meg, amelyen az Oktatási Hivatal előzetes információi szerint középszinten 1139 vizsgahelyszínen 68.458-an, emelt szinten pedig 58 helyszínen 2119-en vettek részt . Valamennyi írásbeli érettségi vizsga feladatsora, illetőleg a javítási-értékelési útmutatók a vizsgát követő napon kerülnek fel a Hivatal honlapjára (www.oktatas.hu), a reggel 8.00 és 9:00 órakor kezdődő vizsgák esetében a másnap 8.00 órakor, a 14.00 órakor kezdődő vizsgák esetében pedig másnap 14.00 órakor.

Fotó: mti.hu

2020-05-04 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>