Vissza

ITM-közlemény a határon túli diákok szakmai vizsgafeltételeiről



A koronavírus-fertőzés miatt a szakmai vizsgák feltételei szigorúbbak. A veszélyhelyzet miatt bevezetett óvintézkedések a htárontúli diákokra is vonatkoznak.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatója értelmében a magyarországi szakképzésben tanuló határon túli diákok a szakmai vizsgán akkor vehetnek részt, ha a Magyarországra belépést követően helyszíni egészségügyi vizsgálaton esnek át.

Az érettségiző diákokhoz hasonlóan tehát meg kell bizonyosodni arról, hogy a szakmai vizsgát tevő tanuló esetében nem áll fenn a COVID-19 fertőzés gyanúja. Ellenkező esetben a magyar állampolgár vagy a vele azonos megítélés alá eső EGT állampolgár a kijelölt karanténba kerül, a nem magyar állampolgár belépését valamennyi vizsgáztatási célú belépés feltételeinek igazolása esetén is meg kell tagadni.

COVID-19 fertőzés gyanúja hiányában a belépés a szakképzési vizsga napján és az azt megelőző két napban lehetséges, a beléptetés során a diáknak rendelkeznie kell érvényes úti okmánnyal, a szakképzési vizsga értesítővel vagy behívóval, vagy diákigazolvánnyal. Emellett a szárazföldi határátkelőhelyeken és a repülőtereken méltányossági kérelem nélkül is mentesülnek a karantén szabályai alól, valamint a szakképzési vizsgázók számára 1 fő kísérő együtt utazása engedélyezett. Bővebben lásd: https://ikk.hu/hirek/hataron-tuli-diakok-szakmai-vizsgafeltetelei.

2020-05-14 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>