Vissza

Május 25-én újra nyitnak az óvodák, június 2-től részben az iskolák is



Május 25-étől újranyitnak az óvodák, az iskolák pedig június 2-ától kiscsoportos felkészítést tartanak.


A Magyar Közlöny 2020. május 20-i számában jelent meg a 215/2020. (V. 20.) kormányrendelet az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről. A jogszabály értelmében 2020. május 25-étől a Budapest területén kívül működő, 2020. június 2-ától pedig a Budapest területén működő óvodák és bölcsődék újra a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket.

Az óvodák és a bölcsődék 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be. A nyári táborok szervezésével kapcsolatban arról is döntés született, hogy 2020. június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatók.

Június 2-tól engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása. A tanév hossza nem változik, a digitális oktatás a tanév végéig, azaz június 15-ig érvényben marad. Június 2-tól valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét, amely gyermekfelügyeleti rendet az iskoláknak június 26-ig kell megszervezniük és fenntartaniuk.

2020-05-21 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>