Vissza

Módszertani javaslat a szakképzésben dolgozó oktatók teljesítményértékeléséhez



Az új szakképzési törvény bevezetése kapcsán a szakképzésben dolgozók bérét az Mt.-hez igazítják. A minőségirányítási rendszer alapján kerül sor a tanárok értékelésére.


Az Innovatív Képzéstámogató Központ módszertani javaslatot tett közzé honlapján a szakképzésben dolgozó oktatók teljesítményértékeléséhez. A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 19. §-ának (3) bekezdése értelmében a szakképző intézmény minőségirányítási rendszer alapján végzi tevékenységét. Az intézmény vezetője a közzétett oktatói értékelési szempontsor felhasználásával tudja értékelni az oktatók teljesítményét, és ez alapján meghatározni 2020. július 1-jétől az oktatók bérét a Munka Törvénykönyve szabályai szerint. A módszertani javaslat elérhető a https://api.ikk.hu/storage/uploads/files/okt_ert_vezetoi_utm_2020pdf-1589445710554.pdf linken.

A javaslat tartalmazza az értékelési rendszer elméleti hátterét, az oktatói értékelési rendszer célját, alkalmazását, az oktatói értékelési táblázat felépítését, valamint az oktatói értékekés javasolt folyamatát és módszereit. Az oktatói értékelési táblázat Excel formátumban is letölthető.

2020-05-21 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>